DJI HD FPV Nedir Ne Değildir?



Dji ürünleri ve özelinde Dji HD FPV sistem hakkında bir kaç şey paylaşmak istiyorum. ilk aldığımda çok beğensemde de kimseyi çok etkilememek için yazının devamını getirmemiştim. Burada yazdıklarım biraz madalyonun öteki tarafı. Illa olacak diye bir şey yok baştan söyleyeyim.
Şimdi genel olarak dji ürünleri alırken 2 kere düşünmeniz gerekir. Her yeni ürünü digerinden daha güzel, cezbedicidir ama hiç bir ürünü bir önceki modeli ile bile uyumlu değildir. Bu, firmanın satış ve pazarlama politikasıdır. Önce almak için, 2. versiyon çıkınca da satmak için yanar tutuşursunuz. Eğer ticari amacınız, aceleniz savuracak bol paranız yok ise bekleyin. DJI ürünlerini kısa bir süre sonra yarı fiyatına yakın alabilirsiniz.
Şimdi bu DJI HD FPV sistemi Connect Prosight dan sonra ilk fabrikasyon HD FPV olması bakımından önemlidir. Burnundan kıl aldirmayan DJI in opensource sistemlere (betaflight inav gibi) entegre olmaya çalışması açısından önemlidir. HD aktarım sistemini DJI olmayan bir ürüne (drona) takılabiliyor olması açısından önemlidir (DJI en son NAZA işlemcilerde bunu yapmişti sonra tamamen her komponenti kendine ait ürünlere dönmüştü. Arada başarısız bir iki FPV sistemi oldu onları saymıyorum).
Gelelim kullanımına; FPV yeni başlayan için; eğer hazır kurulu bir set almışsa gözlük kumanda fpv drone hepsi bir arada çok güzel. DJI gözlüğünün en iyi yanı büyük ekran çok detaylı görüntü sinema gibi FPV olması. Her detay çok net. Cinewhoop da falan her delikten geçebilirisiniz.
Görüntü dijital olduğundan mesafe ile veya araya engel girip aktarım azaldığında bitrate i düşürerek durumu kompanze ediyor. Bunada focus mode diye bişey uydurmuşlar ortaları net tutup karelenmeleri kenar tarafa atmışlar hepsi bu.
Ergonomik olarak gözlük büyük, yüze tam oturmuyor, ayrı bişeyler yapmışlar alıp uğraşacaksın işte. Yüzde, alında, kafada nerde durursa dursun ağırlığı hep hissediyorsun. Rahatsız edici.
Çantaya sığmaz, analog gözlükler kadar patik degil (gözünü sevim skyzone modülü bile içinde hiç uğraştırmıyor).
HDMI veya analog herhangi bir video çıkışı alamazsınız. Sizden başka kimse yanınızdakiler eğer DJI gözlükleri yoksa izleyemiyorlar. (Allah kahretsin sizi dijital diye o kadar para veriyoruz bir HDMI çıkışı koyamadınız mı? )
Analog - HD yan yana uçuş yapamazsınız. Gözlük sadece 8 kanal ve tüm analog frekanslara basıyor resmen.
Arkadaslarınız analog uçuyorlarsa onları izleyemezsiniz . Ha adaptor yapmışlar alın $ bide analog receiver modül almanız lazım $$ o zaman izlersiniz yoksa sıkılırsınız.
Analog gözlüklerde kullandığınız antenleri DJI da kullanamazsınız. Onlar SMA iken DJI RP-SMA bağlantı kullanmış. Adaptor var takarım derseniz DJI onu da engellemiş antenleri RCHP degil LCHP yapmiş. 6 anteni de değiştiririm derseniz tamam biraz daha $$$
Gözlük kaydı 1080p 30frame Sinyal azalınca olusan karelenmeler görüntüye giriyor. Bu görüntüler ticari olarak işe yaramaz. Hele Caddx HD Air unit kullanırsanız onda hiç kayıt yok gözlükteki kayda mahkumsunuz. Onu da boşa çıkardı mı DJI.
Bir kumandası var ne güzel hepsi bir arada alıcı da gerekmez onu da mı alsak? $$$ dediniz aldınız. Kumandayı başka bir modelle kullanamazsınız. Muhtemelen gelecekte v2 ile de kullanamayacaksınız.
Gelelim Air unit e
Mevcut frame inize takamazsınız eşsek gibi büyük bi yere sığmaz. Bakmayin reklamda jhony nin tık tık taktığına. Frame değiştirmeniz gerekiyor. Hadi HD frame aldınız $$ Air uniti ortaya koyamazsınız orda FC var ESC var. Arkada yer bulacaksınız. Uydurmuşlar ya arkada bi yer, pil kablosu nolacak, pervaneden nasıl kurtarırım, kamera kablosu nerden geçecek, alıcıya nerde yer kalacak, antenler arka standoff a dayanıyor mu, mmcx leri kırmadan nasıl duracak onlar sizin sorununuz çözün. Adam HD frame demiş ya onun işi bitmiş. Bide air unitle gelen kablo lehim görünce sıvanır karta, telleri çıkar meydana üstüne kısa devre tamam yeni air unit $$$$ şanslıysan yeni bir FC $$$ ile kurtarırsın. Ha silikon kablo da $ var o ayrı satılıyor dji onu düşünememiş. Kusura bakma baştan da söylemedik 2 ay daha beklersin artık.
Caddx HD yi daha küçük yapmışlar arkaya sığar bu, onu da alsak mı? Hem yedek olur. Alalım $$$. Anaaaa kamera kablosu kısaymış bunun, arkaya takarsam kamera öne yetişmiyor naapcaz boşa aldık. Yok bide Cinewhoop yapar $$$ ona takarım. O frame küçük, yetişir onda kablo. Taktık iyide bu Caddx kayıt yapmıyormuş. Ama kart vardi üzerinde resimlerde gördüm. Kimse demedi bana yazılım upgrade içinmiş o kart yeri. Tüh boşa gitti yine paralar.
Şimdi uçacağız dediniz ama biz EU bölgesinde görünüyoruz. 20mw max. DJI yasalara saygılı ya kitlemiş bunu. Nolacak şimdi? Hayda biri nasıl olduysa DJI ın ticari sırlarını bulmuş ulu orta paylaşmış. Bir text dosyasına birden yedi ye kadar ülke kodu neyse yazıyorsun adını NACO.txt yapıp atıyorsun karta. Air unite ve gözlüğe okutuyorsun hoop 700mw oluyor hatta 1.2w bile yapabiliyorsun. Ama DJI in bu işte hiç parmağı yok ha onlar yasalara saygılı. Nerden bulmuşsa bu adam. Ortalıkta geziyor bu bilgi.
Hadi uçalım iyide jello var görüntüde. WDR de sıfır. Güneşe dönünce kararıyor her yer. Ama tanıtım videoları böyle değildi parkda öğlen saatinde güneş tepedeyken çekmişti Albert Kim miydi neydi adı. Heryer net güneşe bakmıyordu ki hiç o. Tüh söylemedik. Jhony de reklamdaydı oda kötü bişey demedi ama.
Orda bi kız vardı orda ona mi takıldık acaba 🙂 🙂
Şimdi bu kayit işe de yaramayacak HD kayıt var diye aldık nolacak? Gopro takacaz $$$ başka çare yok.
iyide hafif HD kayit cihazı olacak diye yapmiştik bide gopro takacaksak ne gerek vardı bu kadar masrafa? iyice ağırlaştı pil de yetmez oldu uçuş süresi de azaldı. Napacaz?
Yok bu böyle olmayacak En iyisi 6 inch frame alayim $$ ona kurayım... diye gider bu işler 🙂 🙂 🙂
benden söylemesi.
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Yazımda geçen $ ların toplamıdır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DJI ın "yeni" FPV gözlüğü Dji FPV Goggles V2

Jumper T-Pro Kompakt RC Kumanda & ExpressLRS

Nedir Şu Multiprotokol TX Modul?