Toolkitrc M6 M8 M8S balans şarj farklar benzer taraflar

 



Toolkitrc firmasının  multifonksiyon  ürün grubunda yer alan  M6 M8 ve M8S modelleri,  kompakt sınıfın  en faydalı şarj aparatlarındandır. 

Her üç modelin de şarj deşarj  işlevi dışında güç kaynağı,  ölçü aleti ve sinyal jenerator olarak  kullanımın sağlayan  bir çok fonksiyonu bulunuyor. Cebe sığan küçük boyutu yanı sıra M8 ve M8S modelleri ile aynı işleve sahip M6 modeli için modelcinin isviçre çakısı demek yanlış olmayacaktır.



M6 modeli renkli dokunmatik ekranlı olup teknik olarak 7-28v aralığında besleme ile 0.1-10A arası akım  150w a kadar  güç sağlayarak 6s e kadar LiPo, LiHV, LiFe, Lion şarj deşarj edilebilmekte.










M8 Modeli  dial buton monokrom ekranlı olup teknik olarak 7-30v aralığında besleme ile 0.1-15A arası akım  300w a kadar  güç sağlayarak 8s e kadar LiPo, LiHV, LiFe, Lion şarj deşarj edilebilmekte.






M8S Modeli  dial buton renkli ekranlı olup teknik olarak 7-30v aralığında besleme ile 0.1-18A arası akım 400w a kadar  güç sağlayarak 8s e kadar LiPo, LiHV, LiFe, Lion şarj deşarj edilebilmekte.








Akılda kalması acısından  temel farklar 

(M6  6s 10A  dokunmatik renkli ekran)

(M8  8s 15A  dial buton  monokrom ekran)  

(M8S 8s 18A dial buton  renkli ekran)










Her üç model ile LiPo,  LiHV,  LiFe, Lion,  NiMh ve Kurşun Pb pilleri  şarj deşarj edebilirsiniz.  Ayrıca  USB portundan cep tlf ve diğer usb aparatlarınızı 2.1A güç ile şarj edebiliyorsunuz. Yine bu  USB port üzerinden kutuda gelen kendi kablosu ile yazılım güncellemesi yapabiliyorsunuz. 


Yine her üç modelde pillerin sağlık göstergesi olan iç dirençlerini ölçebilirsiniz. Giriş beslemesi olmaksızın  pilinizin power ve balans soketini şarj eder gibi takıp  hücre voltajlarını ölçebilirsiniz.



Gelelim kullanımına 

Her üç şarj aletide güç kaynagı barındırmadığından sahada araç aküsünden,  evde atölyede ise adaptör tarzı güç kaynağından beslenmesi gerekiyor. Her üçünün de besleme giriş tarafında XT60 konnektör ucu bulundugundan XT60 konnektore ihtiyacınız olacak. 

Pratikte sahada bir ucu timsah ağzı diğer ucu XT60 konnektör ile aracınızın aküsüne kolayca bağlayabilir ve pillerinizi şarj edebilirsiniz.



M6 Modeli için 20v 5a kadar akım veren AC notebook adaptorleri  kullanılabir. Bu adaptör ile 2 adet 1500 mah lık 4s pil rahatlıkla şarj edilebilir. ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

5000 mah ve üzeri piller için en az 10A akım veren bir güç kaynağı olması daha iyi olacaktır.  Elektirik dükkanlarında satılan   LED besleme kutuları atölyede bu amaçla kullanılabilir. 

Ben FPV çantamda M6 bulunduruyorum. Küçük olması  sahada voltaj ölçme arabadan şarj etme USB powerbank fonksiyonlarına ihtiyaç oluyor.  1500mahlik 2 pili aynı anda çok rahat şarj edebiliyorum.

Atölye de ilk tercihim M8 veya M8S olurdu. Dokunmatık olmadan çevirmeli düğme daha pratik gibi.


 








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DJI ın "yeni" FPV gözlüğü Dji FPV Goggles V2

Jumper T-Pro Kompakt RC Kumanda & ExpressLRS

Nedir Şu Multiprotokol TX Modul?