Frsky Taranis X9 Lite RC Kumanda

Şu kumanda hakkında izlenimlerimi aktarayım.

Kumanda Frsky Taranis X9 Lite. Taranis X9D nin kompakt versiyonu. Boyutları daha küçük, 5 anahtar (3 üçlü, 1 ikili, 1 momentary) ve 1 knob bulunmakta. Yan sliderler yok, genişleme Modül yuvasi standart ebat olmasada mevcut. R9 lite tipi modülleri desteklemekte. yani 900mhz sistem ve multiprotokol modül kullanılabilmekte.

Kumanda opentx 2.3 yazılımı yüklü geliyor.

İlk çıktığında yeni 24 kanal ACCESS protokol ile lanse edilsede sonradan yayınlanan yazılım güncellemesi ile mevcut frsky kumandalardaki ACCST D16 protokolünü kullanır hale getirildi. Kumada Menüsünden istenilen protokol seçilebilmekte. Xm+ xm xsr r-xsr gibi mevcut alıcılarla eşleşmekte.

Kumandanın ergonomisi X9D ile benzer ama ondan daha kompakt. Stikler ve gimbal yuvalari X9D ile aynı ebat. Bu, mevcut m9 gimbale yükseltilebileceği anlamına gelebilir. (teyit edilmedi). Ekranın büyük olması taranis X-lite'a göre daha avantajlı, inav telemetry lua script kullanılabiliyor. Telemetry büyük ekranda daha anlaşılır.

R9 lite 900mhz modül ile long range alıcılar r9mm r9mini kullanılabilmekte. Kumanda external RF menüsünde R9Mlite, R9ML ACCESS, R9MLP ACCESS protokol seçenekleri var fakat CRSF, Sbus bulunmuyor!

Kumanda da yeni özellik olarak 2.4GHz Spectrum analyzer bulunmakta. kumanda menüsünden başlatıldığında frekans kirliliği var mi diye tarayabiliyorsunuz.

Pil yatağında 2 adet li ion 18650 pil kullanılıyor. Yuvaya Sıkıca oturduğundan güvenlik sorunu yok. Tak-çıkar olması da güzel. Standart Li-ion şarj adaptörleri ile doldurmak pratik.

Genel olarak kompakt ergonomisi güzel. Yeni başlayanlar ve yedek kumandam olsun diyenler için pek eksiği olmayan bir kumanda olduğunu söyleyebilirim.

Standart Versiyonu:
FrSky Taranis X9 Lite 2.4GHz 24CH ACCESS ACCST D16 Mode2 Classic Form Factor Portable Transmitter for RC Drone
https://m.banggood.com/custlink/GK3DtUblOu

Hall Sensör Versiyonu:
FrSky Taranis X9 Lite Pro URUAV Edition 2.4GHz 24CH ACCESS ACCST D16 Mode2 Hall Sensor Gimbal Transmitter
https://m.banggood.com/custlink/Gmm35kQjLk

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jumper T-Pro Kompakt RC Kumanda & ExpressLRS

DJI ın "yeni" FPV gözlüğü Dji FPV Goggles V2

Nedir Şu Multiprotokol TX Modul?