Radiolink T8S Kompakt Radyo Kumanda






Büyük renkli ekranlı çok kanallı güzel havalı kumandalarımız var evet ama  her zaman yanımızda olacak, öyle çok da pahalı olmayan, fazla ayarlara kafa yormadan kullanabileceğimiz cebimizde taşıyabileceğimiz  pratik ikinci kumanda arayışındayım. Bir dron ile eşleştireyim FPV gözlük ile bir çantaya sığsın,  yük olmadan  yanıma alabileyim. Güzel olmaz mı ?

Piyasada böyle bir ihtiyaç vardı ve bunu gören Frsky firması X Lite serisi ile bu ihtiyacı  karşılama yoluna gitti. İlk modellerinde standart pil kullanmaması, usb şarjı olmaması  gibi  sorunları sonradan yeni versiyonları ile giderse de baştan yara alarak populariteyi arttıramadı. Çok iyi malzeme kalitesinde ürünler sundu fakat kompak sınıfı için Q x7 den daha pahalı olması da yaygın kullanımı engelledi. 



Ardından bu  sınıf için  TBS firmasının Tango II hamlesi geldi. Benzer ebat ve yapıda ve crossfire avantajı ile. Satış pazarlama tercihlerinden sanırım TBS ürünlerine ulaşmak biraz zor. Fiyat olarak da kompakt kumanda için istenilen seviyede olmaması bu alandaki eksikliği dolduramayacak gibi duruyor. 



Yine bu sınıfta uygun fıyatlı ve güvenilir protokollü kumandaları ile bilinen Radiolink firmasının T8S modelini görmeye başladık. Üzerinde ekranı olmayan, dahili bataryalı, ilk modelinde usb ile, sonraki  BT modelinde, Bluetooth ile cep tlf na bağlanarak ayar ekranına kavuşan, rakiplerine göre de uygun fiyatlı,  alıcısı ile birlikte gelen bu kumandayi denemek için satın aldım. İzlenimlerimi aktarayım. 






Radiolink T8S  kumanda bir adet alıcısı ile birlikte geliyor. 
Sbus ve ppm destekleyen alıcılardan  tek  çıkışlı olanı R8FM dron için uygu.   
8 kanal pin bağlantı noktalı olanı  R8EF Uçak için uygun. Alıcı modelini alırken seçebilrsiniz.



Kumanda dahili 900mah 3.7v 1s bataryalı ve usb portu üzerinden şarj edilebiliyor. Hemen söyleyeyim usb portu simulasyon için direk kullanamıyorsunuz ancak ara bağlantı aparatı ile usb den pc ye simulator kumandası olarak kullanabilirsiniz. 





Gimbal çubukları tek parça yikseklik ayarlanabilir değil, hassasiyeti  standart kumandalar ile  benzer, hissiyatı pahali kumandalar gibi olmasada kötü değil.  



Kumanda üzerinde açma kapama düğmesi ortada, pil gösterge ledleri, 2 adet 3 pozisyonlu anahtar yukarıda, 1 adet momentary anahtar ve bir adet tekerlek anahtar  toplam 4 anahtar 4 de gimbal 8 kanal kullanılabilmekte.





FHSS protokolü ile çalışan kumanda ve alıcı için 2000m range olduğunu belirtiyor üretici firma.  




İlk verisyonunda kutuda gelen OTG kablo ile 




Son veriyonda  Bluetooth üzerinden bağlanıp kumanda ayar menüsüne ulaşabiliyorsunuz.
Kutu uzerindeki barkod dan Android app indirilebiliyor. 


Uygulama ekranından  Mix, Revers, Endpoint vs ayarları programlayabiliyorsunuz.






   Uygun fiyatı (yurtdışı 49$), küçük ergonomik form, alıcı ile gelmesi, kablosuz bağlantı, programlanabilir yapı ile kompakt kumanda sınıfında ihtiyacı karşılayabilecek gibi dursada  RSSI olmaması eksik tarafı.

Kimin için uygun derseniz GPS takılı olmak koşulu ile Freestyle, GPS olmadan Racing  dronlar  ve Mikro dronlar ile kullanmak için kompact sınıfta uygun  2.  kumanda olduğunu söyleyebilirim.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jumper T-Pro Kompakt RC Kumanda & ExpressLRS

DJI ın "yeni" FPV gözlüğü Dji FPV Goggles V2

Nedir Şu Multiprotokol TX Modul?