Smart Balans Şarj ToolkitRC M6 ve M6D


 

İlk balans şarj aletim (bir çoğumuzda olduğu gibi) zamanının global rcmodel parça satıcısı hobbyking den aldığım Turnigy Accurel  modeli idi.  2 satır ekran 4 düğmeli klasik imax b6 klonlarından biriydi. Sonra bu işte en iyilerinden birinin  icharger firması olduğunu yine hobbyking e re-brand ürettikleri daha uygun fiyatlı  reactor modelini keşfedip almıştım ki (anakartında icharger B206 etiketi vardır) halen durur. 

 Lipo pillerimiz için kullanılması şart olan  balans şarj aletleri  kısa bir süre önce "akıllandılar". 
Artık  SMART (akıllı ) charger der olduk onlara. ISDT, Ultrapower, Hota ve  ToolkitRC firmalarının daha akıllı, daha renkli ve daha küçük şarj aletleri klasik imax B6 ve benzerlerinin yerini almaya başladı.  Aynı fonksiyonu gören daha küçük renkli ekranlı modeller de insanı cezbediyor tabiki. Bende ilk olarak, asimetrik şeklini sevmediğim ISDT yerine ultrapower firmasının avuç içine sığan 200w lık UP610 modelini alarak tanıştım Smart şarj aletleriyle. Bır yıl kadar kullandıktan sonra bozuldu ama. Son bir yıldır ToolkıtRC fırmasının daha küçük ve uygun fıyatlı  Multi-tool cihazıM6 modelini kullanmaya devam ediyorum. 



Bu M6 modeli Modelcinin isviçre çakısıdır. Tüm isteyebileceklerinizi bu küçük kutuya yerleştirmişler.  
Varoluş amacı balans şarj, deşarj, storaj özelliği olsada 
Cell checker (hücre voltaj ölçümü), 
Cell balancer (hücre voltaj dengeleyici), 
Internal resistance checker (iç direnç ölçümü)  
USB Powerbank  2.1 amper   kullanım özelliği,  
Servo tester, pwm ppm sbus sinyal üretici ve analizer ve 
istenilen voltaj ve amper değerini ayarlayarak güç kaynağı olarak da kullanabiliyorsunuz. 



Eksikleri yokmu derseniz, olmaz mı. Touch buton  olması zorluk. Çok hassas değil menülerde gezerken uğraştırıyor. Sonra fan ve ayak tasarımı. Soğutucu fanın altta olması nedeniyle minik ayaklarını açmayı unutursanız fan bloke olur ısı tahliyesi olmaz. Ayaklar yerinden kolay çıkıyor kolayca kabedebilirsiniz  ama yinede en faydalı alet olduğunu söyleyebilirim.
 
 M6D  Duo Charger

Çok kısa bır sure önce bu faydalı aletin firmasının  M6D DUO charger   çift pil çıkışlı versiyonu  çıktı ve bende test etmek için aldım. Fiziksel ilk izlemim çok daha iyi malzeme kalitesi. 


Daha iyi menü dolaşımı için fiziksel buton ve tekerlek. Buton sag ve sol pil kanallarına geçmek için kullanılıyor tekerlek menu seçeneklerı ve tekerlege basmak da onaylamak için kullanılıyor. Fan altta degil  yanda artık  alt kısım kapalı endişeye gerek kalmadı. 


 
Gelelim güce. Her biri 250w 15A cıkış veren 2 bağımsız kanal var. Toplam 500W !
üstteki düğme ile kanallar arası geçiş yapılıyor. Her bir kanal standby veya fonksiyon modunda kalabiliyor. internal reszistans ölçümü bu ekranda. Senkron çalışma monuda aldıgınızda bir pile 25 amper kadar güç verebiliyorsunuz.



5 hafıza modu var 5 farklı durumu hafızaya alıp kısayoldan uygulatabiliyorsunuz.
Bu modelde de USB 2.1 A çıkış mevcut powerbank olarak kullanılabilmekte.


Pil türleri listesinde  Lipo LiHv Lion LiFe  NiMH PB Power yanısıra UAVbat seçeneği dikkatimi çekti ki alt menüsüne girince tüm güncel DJI dronları listeye geldi. Güncel DJI drone smart pilleri Mavic2 MavicS Phantom ve Inspire  ön tanımlı olarak geliyor istenilirse voltaj değerleri dron piline  değiştirilebiliyor. 

Bu yeni modele  servo test pwm sbus ppm olçüm ve modülatör özelliklerinin neden bilmem ama kaldırmışlar. M6 modelinde olan bu özellikler  M6D modelinde yok.

Genel olarak çok iyi malzeme kalitesi daha iyi navigasyon  daha iyi fan tasarımı ve dji  drone smart  pillerin şarjı için güç kaynağı olarak kullanılabilir olması artı özellikleri, daha ağır daha büyük olması ve servo tester, alıcı tester özelliklerinin kaldırılmasını eksileri diyebiliriz. 

M6 daha çok hep yanımızda hafif olmak adına çantada bulunabilecek Multitool bir ürün iken M6D modeli daha çok atölyemiz için tasarlanmiş bir Balance Charger ürün gibi duruyor. 

Bu bloğu desteklemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.























































 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DJI ın "yeni" FPV gözlüğü Dji FPV Goggles V2

Jumper T-Pro Kompakt RC Kumanda & ExpressLRS

Nedir Şu Multiprotokol TX Modul?